BACONLINDAD KYCKLING OCH VITLÖKSSÅS
Linda in kycklingen i bacon så får den extra sting.
4 portioner
4 majskycklingfiléer, ca 500 g
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 pkt bacon, 125 g
Vitlökssås:
2 dl steksky
2 msk koncentrerad kalv- eller kycklingfond
2 msk vetemjöl
2 dl crème fraîche
3 msk soya
3 pressade vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
Sätt ugnen på 225°.
Bryn kycklingfiléerna i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och rulla in dem i bacon. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen ca 15 minuter.
Sås:
Vispa ihop ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp och sjud under omrörning ca 5 minuter.
Servera såsen till kycklingen tillsammans med ugnsstekt potatis, sallad, gröna bönor och kokta morötter.
Linda in kycklingen i bacon så får den extra sting.
4 portioner
4 majskycklingfiléer, ca 500 g
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 pkt bacon, 125 g
Vitlökssås:
2 dl steksky
2 msk koncentrerad kalv- eller kycklingfond
2 msk vetemjöl
2 dl crème fraîche
3 msk soya
3 pressade vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
Sätt ugnen på 225°.
Bryn kycklingfiléerna i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och rulla in dem i bacon. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen ca 15 minuter.
Sås:
Vispa ihop ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp och sjud under omrörning ca 5 minuter.
Servera såsen till kycklingen tillsammans med ugnsstekt potatis, sallad, gröna bönor och kokta morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar