torsdag 9 februari 2017

Baconlindad kyckling och vitlökssås

BACONLINDAD KYCKLING OCH VITLÖKSSÅS

Linda in kycklingen i bacon så får den extra sting.

4 portioner

4 majskycklingfiléer, ca 500 g
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 pkt bacon, 125 g

Vitlökssås:
2 dl steksky
2 msk koncentrerad kalv- eller kycklingfond
2 msk vetemjöl
2 dl crème fraîche
3 msk soya
3 pressade vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek


Sätt ugnen på 225°.

Bryn kycklingfiléerna i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och rulla in dem i bacon. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen ca 15 minuter.

Sås:
Vispa ihop ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp och sjud under omrörning ca 5 minuter. 

Servera såsen till kycklingen tillsammans med ugnsstekt potatis, sallad, gröna bönor och kokta morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar