söndag 23 oktober 2016

Stroganoff på lövbiff med svamp och tomat

STROGANOFF PÅ LÖVBIFF MED
SVAMP OCH TOMAT

Lövbiff ska tillagas snabbt och på hög värme, så den är perfekt i denna snabba variant av stroganoff.

4 personer

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
matfett till stekning
ca 15 medelstora champinjoner
400 g lövbiff
1 dl tomatpuré
2 msk paprikapulver
1 dl vatten
salt, vitpeppar
ev buljong

Topping:
2 saltgurkor
hackad persilja
1 dl crème fraîche


Skala och strimla lök och vitlök. Dela paprikorna i mindre bitar och fräs tills det är mjukt och har fin färg. Ansa och dela svampen och stek tills den är mjuk och har fin färg. Blanda med lök och paprika.

Skär köttet i strimlor och stek på hög värme. När det har fått fin färg, tillsätt tomatpuré och paprikapulver och rör om. Tillsätt svamp, lök- och paprikafräset och vatten. Smaka av med salt och peppar och ev lite buljong.

Servera direkt och ta gärna saltgurka, hackad persilja och crème fraîche till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar