söndag 23 oktober 2016

Kotlett med örter

KOTLETT MED ÖRTER

Vardagskotletter blir festfint goda med en läcker topping. En blandning som du även fyller tomaterna med.

4 personer

4 fläskkotletter
salt, vitpeppar
smör eller margarin till stekning
1 dl finhackad persilja
1 - 2 tsk färsk eller torkad rosmarin och timjan
2 msk skorpmjöl
4 msk riven parmesan
1 - 2 vitlöksklyftor
litet finrivet citronskal
4 msk god olivolja
4 - 6 tomater


Sätt ugnen på 225°. 4

Krydda kotletterna med salt och peppar och stek dem 3 - 4 minuter med matfett i het stekpanna. Lägg över på ugnsfast fat. Blanda persiljan, de hackade eller smulade örtkryddorna, skorpmjölet, parmesanen, pressad vitlök och rivet citronskal. Rör ut till en tjock pasta med litet av olivoljan och fördela det mesta på kotletterna. Sätt in fatet mitt i ugnen och stek ca 10 minuter.

Skär ett lock av tomaterna och lägg en liten sked örtblandning på varje tomat. Ställ tomaterna bredvid kotletterna i ugnen efter halva tiden.

Servera gärna med potatisgratäng eller pressad potatis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar