fredag 14 april 2017

Färsbiffar med citron, timjan och fetaost

FÄRSBIFFAR MED CITRON, TIMJAN OCH FETAOST

Prova att krydda biffarna med rivet citronskal. Det är gott!

4 personer

600 g nötfärs
1 msk rivet citronskal
75 g fetaost
2 msk hackad färsk timjan
salt, peppar
400 g broccoli
olja till stekning

Yoghurtsås:
3 dl turkisk yoghurt
3 msk hackad persilja
1 msk hackad grönmynta
1 vitlöksklyfta
2 - 3 msk olivolja


Blanda färsen med citronskal, smulad fetaost och timjan. Forma till biffar, salta och peppra. Dela broccolin i mindre buketter och dela dessa på mitten.

Hetta upp oljan i en stekpanna och stek broccolin på medelvärme. Börja med att steka stekytan först tills den får fin färg. Stek ca 5 minuter, vänd då och då på buketterna. Ta upp och håll det varmt. Häll på lite mer olja i pannan och stek biffarna på medelvärme, 3 - 4 minuter på varje sida.

Yoghurtsås:
Blanda yoghurt med persilja, mynta, pressad vitlök och olivolja.

Servera biffarna med broccoli, yoghurtsås och gärna ugnsbakade potatisklyftor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar