fredag 14 april 2017

Mozzarella- och tomatgratinerad kyckling

MOZZARELLA- OCH TOMATGRATINERAD KYCKLING

2 personer

2 kycklingfiléer à 150 g
salt, peppar
1 msk torkad dragon
1 burk körsbärstomater, ca 400 g
1 tsk chili flakes
1 tsk torkad basilika
1 mozzarellaboll, 150 g
8 soltorkade tomater i olja


Sätt ugnen på 225°.

Bryn och stek kycklingfiléerna nästan helt färdiga i en panna med olja, ca 15 minuter. Krydda med salt, peppar och torkad dragon.

Blanda körsbärstomaterna med chili flakes och basilika. Salta och peppra. Lägg upp dem i en mindre ugnsfast form.

Skär mozzarellan i skivor. Skär 4 snitt i varje kycklingfilé och fördela mozzarellan och de soltorkade tomaterna i skårorna. Lägg filéerna ovanpå tomaterna i formen, ställ in i ugnen och gratinera ca 10 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.

Servera med oliver och gärna kokt pasta.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar