söndag 7 augusti 2016

Tomatpasta med bacon och chili

TOMATPASTA MED BACON OCH CHILI

Här ger bacon smak åt en pastasås med tomat och chili.

4 portioner

1 pkt skivat bacon, 140 g
1 vitlöksklyfta
1 röd chilifrukt
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 burk cocktailtomater, 400 g
1 msk finhackad färsk basilika
salt, svartpeppar
300 g penne
50 g parmesan


Skär baconet i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och stek baconet till fin färg. Låt det rinna av på hushållspapper.

Skala och finhacka vitlöken och finhacka chilin. Fräs vitlök och chili i olja i stekpannan någon minut utan att vitlöken tar färg. Tillsätt tomatpurén och blanda. Häll i burktomaterna och smaksätt med litet basilika, salt och peppar. Blanda ned baconet och låt såsen puttra samman utan lock under tiden du kokar pastan enligt anvisning på förpackningen.

Häll av kokvattnet från pastan, vänd ned den i såsen och servera med nyriven parmesan och en frasig sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar