JORDGUBBSCLAFOUTIS
Läcker jordgubbskaka som är lite härligt kladdig i mitten.
Ca 8 personer
3 ägg
3 äggulor
1½ dl socker
1½ dl mandelmjöl
½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
ca 12 dl jordgubbar
Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm. Det går även bra att använda en rund form.
Vispa ägg, äggulor och socker vitt och poröst. Blanda samman mandelmjöl, vetemjöl och vaniljsocker och vänd ned det i smeten. Tillsätt samtidigt vispgrädde och crème fraîche och rör varsamt smeten slät. Häll smeten i formen.
Skölj och rensa jordgubbarna och skär dem i något mindre bitar. Strö ut bärbitarna över smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40 - 45 minuter. Kakan ska vara färdiggräddad i kanten men fortfarande något kladdig i mitten när den tas ur ugnen.
Servera kakan lätt ljummen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar