söndag 7 augusti 2016

Körsbärs-tiramisú

KÖRSBÄRS-TIRAMISÚ

Förbered gärna dagen innan. Efterrätten ska vila i kylen över natten för att bli sådär riktigt god.

4 - 6 personer

4 äggulor
500 g mascarpone
1 äggvita
½ dl socker
500 g färska eller frysta körsbär
eller bigarråer
12 savoiardikex
2 dl körsbärsvin, 14,8%

Servering:
2 msk mandelspån
2 msk hackad mörk choklad


Vispa äggulor och mascarpone krämigt med elvisp. Vispa äggvita och socker till ett hårt vitt skum och vänd sedan försiktigt ned det i mascarponekrämen.

Kärna ur 250 g av körsbären. Vänd savoiardikexen i körsbärsvin. Varva kex, mascarponekräm och körsbär i skålen eller skålarna och låt stå i kylen över natten.

Vid servering, garnera med färska körsbär, mandelspån samt hackad choklad och servera gärna ett litet glas körsbärsvin till.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar