AUBERGINE MED RICOTTA OCH TOMAT
Tunna skivor aubergine smakar ljuvligt med ricotta, tomater och strimlade myntablad.
6 - 8 personer
Ca 500 g aubergine,
1 stor eller 2 små
1 msk salt
ca 1 dl olivolja
200 g körsbärstomater
1 knippa färsk mynta
½ dl pinjenötter
250 g ricottaost
skal av 1 citron
salt, peppar
Skiva auberginen i ca 3 mm tjocka skivor. Lägg dem på en tallrik och strö över salt. Salta ur auberginen ca 30 minuter och torka av skivorna ordentligt med hushållspapper. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek aubergineskivorna i omgångar i den heta oljan. Stek på båda sidor tills de fått fin färg och lägg sedan att rinna av på lite hushållspapper.
Tärna tomaterna och hacka myntan grovt. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Lägg upp aubergineskivorna på en tallrik och smula över ricottan. Strö över tomater, mynta och pinjenötter. Riv över citronskal och krydda med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar