måndag 25 juli 2016

Dagens recept: Svalkande jordgubbsdessert

DAGENS RECEPT 16-07-25


SVALKANDE JORDGUBBSDESSERT

En svalkande jordgubbsdessert med kolasmak gör du enkelt själv. Perfekt att förbereda.

6 portioner

500 g jordgubbar
2½ dl vispgrädde
1 krm vaniljpulver
1 burk karamelliserad mjölk, ca 400 g

Servering:
färska jordgubbar
mandelspån


Skär jordgubbarna i mindre bitar och mixa till slät konsistens med stavmixer. Vispa grädden fast. Vänd försiktigt ned jordgubbspurén, vaniljpulvret och den karamelliserade mjölken. Rör inte, utan låt det bara vändas ihop. Häll i en form eller skål och låt stå i frysen minst 4 timmar.

Ta fram ca 10 minuter före servering. Skopa upp med en glasslev och servera med färska jordgubbar och mandelspån.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar