DAGENS RECEPT 16-07-24
KRÄMIG POTATISSALLAD MED DILL OCH BACON
Krämig potatissallad med dill, ägg och bacon är god som den är, men även läcker till kyckling.
4 portioner
500 g kokt potatis, gärna små
1 pkt bacon, ca 140 g
1 - 2 kokta ägg
½ purjolök
3 dl gräddfil
1 dl majonnäs
½ dl hackad dill
salt, peppar
Skär baconet i mindre bitar och knaperstek det. Låt rinna av på hushållspapper. Skala och mosa eller tärna smått de hårdkokta äggen. Skölj och finstrimla purjolöken.
Blanda samman gräddfil, majonnäs, dill och purjolök. Vänd ned potatisen och smaksätt med salt och peppar. Lägg upp i skål eller på fat och strö över ägghack, knaprigt bacon och ev mer grönt.
KRÄMIG POTATISSALLAD MED DILL OCH BACON
Krämig potatissallad med dill, ägg och bacon är god som den är, men även läcker till kyckling.
4 portioner
500 g kokt potatis, gärna små
1 pkt bacon, ca 140 g
1 - 2 kokta ägg
½ purjolök
3 dl gräddfil
1 dl majonnäs
½ dl hackad dill
salt, peppar
Skär baconet i mindre bitar och knaperstek det. Låt rinna av på hushållspapper. Skala och mosa eller tärna smått de hårdkokta äggen. Skölj och finstrimla purjolöken.
Blanda samman gräddfil, majonnäs, dill och purjolök. Vänd ned potatisen och smaksätt med salt och peppar. Lägg upp i skål eller på fat och strö över ägghack, knaprigt bacon och ev mer grönt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar