tisdag 26 juli 2016

Dagens recept: Kyckling med stuvade champinjoner

DAGENS RECEPT 16-07-26


KYCKLING MED STUVADE CHAMPINJONER

Jag tror nästan att jag utnämner kyckling till vardagsmat nummer ett - lättlagad och uppskattad av de flesta. Här har den fått en krispig panering och serveras med inlagd gurka och stuvade champinjoner.

4 personer

600 g kycklingfilé
2 ägg
2 dl ströbröd
smör och rapsolja till stekning

Stuvade champinjoner:
1 liten schalottenlök
1 klick smör
100 g champinjoner
2 dl grädde
1½ tsk japansk soya
½ krm vitpeppar
ca 1 msk majsstärkelse
1 dl mjölk
salt
ev en skvätt torrt vitt vin

Servering:
kokt potatis
inlagd gurka

Garnering:
dill


Sätt ugnen på 100°.

Lägg ut kycklingfiléerna platt på skärbrädan och skär försiktigt horisontalt till tre tunna skivor av varje filé. Vispa upp äggen i en skål och lägg ströbrödet i en separat skål. Vänd först kycklingen i ägget och sedan i ströbrödet. Stek den gyllenbrun på båda sidorna i matfett i en stekpanna. Kontrollera att köttet är genomstekt. Håll dem varma i ugnen medan du gör tillbehören.

Stuvade champinjoner: Finhacka löken och låt den svettas i smör i en stekpanna. Rensa och skiva svampen, tillsätt den i pannan och låt den fräsa med några minuter. Tillsätt grädde, soya och vitpeppar, låt koka upp och sjud sedan några minuter. Rör ihop majsstärkelse och mjölk och rör ned det i såsen. Låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och tillsätt en skvätt vitt vin om du har det hemma.

Servera kycklingen med de stuvade champinjonerna och kokt potatis. Garnera gärna med en dillkvist. Ha gärna inlagd gurka till.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar