lördag 12 mars 2016

Dagens recept: Köttfärslimpa all-in-one

DAGENS RECEPT 16-03-12


KÖTTFÄRSLIMPA ALL-IN-ONE

Allt i en form - smidigt, praktiskt och diskbesparande!

6 personer

600 g blandfärs
½ dl ströbröd
1½ dl mjölk
1 ägg
1½ tsk salt
2 kr svartpeppar
1 tsk oregano
½ dl grovhackad persilja eller bladpersilja
1 pkt fetaost, 150 g
ca 20 oliver
8 - 10 medelstora potatisar
2 gula lökar
1 spetspaprika
2 dl kött- eller grönsaksbuljong
salt


Sätt ugnen på 200°. Mätt upp ströbröd i en bunke och fyll på med mjölk och ägg. Låt svälla några minuter. Blanda i salt, svartpeppar och oregano och rör om ordentligt så att kryddorna blandas. Rör i hackad persilja och blandfärs. Skär fetaosten i tärningar och dela oliverna på mitten. Blanda feta och oliver med färsröran.

Smörj en ugnsfast form med rapsolja eller smör. Forma färssmeten till en limpa och lägg den i formen. Skala potatisarna och dela varje potatis i 4 delar. Skala lökarna och skär dem i klyftor. Ansa spetspaprikan och skär den i grova bitar. Lägg potatisbitar, lökklyftor och hackad spetspaprika i ugnsformen bredvid färslimpan.

Häll buljongen över alltihop och salta potatisbitarna lätt. Ställ in i ugnen och grädda ca 45 minuter.

Servera med en god sallad eller vilka grönsaker du föredrar, även om det är både lök och paprika i formen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar