tisdag 15 mars 2016

Dagens recept: Kalasgod korvgratäng

DAGENS RECEPT 15-03-14


KALASGOD KORVGRATÄNG

4 personer

400 g pasta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili eller ½ tärnad paprika
3 smakrika korvar
olja till stekning
400 g krossade tomater
ca 20 blad färsk basilika

Ostsås:
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 tsk majsstärkelse + ½ dl vatten
2 dl riven parmesan
salt, peppar


Ostsås: Koka upp mjölk och grädde i en kastrull. Red med majsstärkelse utrörd i vattnet. Blanda ned riven ost och rör om tills den smälter. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan mjuk i lättsaltat vatten och spola den kall. Hacka löken, skiva vitlöken och kärna ur och skiva chilin. Sätt ugnen på 200°. Skär korven i skivor och stek den gyllenbrun i litet olja i en stekpanna. Lägg i lök, vitlök och chili och låt fräsa med i någon minut. Häll på krossade tomater och låt småputtra ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Hacka basilikan och blanda ned den.

Blanda pastan med ostsåsen. Varva sedan pastan med korv- och tomatfräset i en eldfast form. Gratinera ca 20 minuter.

Servera med gurka eller squash, gärna litet ärtskott och en tomatsallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar