måndag 2 november 2015

Värmlandsgryta

VÄRMLANDSGRYTA

Värmlandskorv och surkål är en fin kombination. Den som inte tycker om surkål kan byta ut den mot vitkål.

4 personer

500 g rå eller kokt värmlandskorv
vatten
5 kryddpepparkorn
1 lagerblad
1 burk surkål, ca 500 g,
eller ca 1 kg vitkål
1 gul lök
2 äpplen
2 morötter
1 tsk salt
2 tsk kummin
3 - 4 dl buljong eller öl
hackad persilja


Använder du rå korv lägger du den i en kastrull och häller på kallt vatten så att det täcker. Tillsätt pepparkorn och lagerblad och sjud på svag värme utan lock ca 45 minuter. Kokt korv värms över surkålen.

Hacka löken. Skär äpplet i tärningar och skiva morötterna. Varva surkål eller strimlad vitkål i en kastrull tillsammans med grönsaker och kryddor. Den som tycker surkålen är för stark i smaken kan skölja den med kallt vatten i ett durkslag. Häll på buljong eller öl och koka under lock 10 - 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.

Skär korven i bitar och lägg den över surkålen. Servera.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar