måndag 2 november 2015

Dagens recept: Gratinerad parmesankyckling

DAGENS RECEPT 15-11-02


GRATINERAD PARMESANKYCKLING

Den italienska smaken kommer från spenat och parmesan. Kycklingfilé och hönsbuljong kan bytas ut mot quornfilé och grönsaksbuljong om du vill göra rätten vegetarisk.

4 personer

4 kycklingfiléer à ca 150 g
450 g fryst bladspenat
2½ dl mellangrädde
½ msk senap, gärna dijonsenap
1 hönsbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
1½ msk vitvinsvinäger
2 dl riven parmesan
olja
salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:
3 dl ris
250 g körsbärstomater


Sätt ugnen på 225°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Tina spenaten, krama ur vätskan och lägg den i en smord, ugnssäker form.

Bryn kycklingfiléerna runt om i 1 msk olja. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg kycklingfiléerna ovanpå spenaten. Koka upp grädde, senap, buljongtärning, pressad vitlök, vitvinsvinäger, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Häll såsen över kycklingen och strö över parmesan. Gratinera mitt i ugnen ca 25 minuter.

Servera med ris och tomater och gärna en sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar