söndag 1 november 2015

Parmesanbiffar

PARMESANBIFFAR

Här blir det goda biffar av kycklingfärs, en alldeles utmärkt och alltmer populär medlem av färsfamiljen.

250 g kycklingfärs
1 ägg
½ riven vitlöksklyfta
1 msk hackad färsk basilika
1 finhackad soltorkad tomat
salt, nymald svartpeppar
½ dl riven parmesanost
½ msk smör, margarin eller olja
1 tsk olivolja
1 liten färsk lök, skivad
150 g halverade körsbärstomater


Blanda kycklingfärsen med ägg, kryddor och ost. Forma 4 biffar med fuktade händer och stek dem i matfett 3 - 4 minuter på varje sida på medelvärme. Ta upp dem ur pannan och håll dem varma.

Häll 1 tsk olivolja i pannan. Lägg i löken och stek den mjuk utan att den får färg. Tillsätt tomaterna och stek tills de mosar sig. Späd med litet vatten om det blir för torrt. Lägg i biffarna i tomatsåsen och se till att de blir riktigt varma.

Servera genast med tillbehör som du tycker om.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar