TORSK I VÄLKRYDDAD SÅS
En utsökt fiskrätt, som går fort att laga.
4 personer
400 g torskfilé
1 dl hackad gul lök
2 msk smör eller margarin
1 tsk gurkmeja
1½ tsk dragon
2 msk vetemjöl
2 dl vitt vin
eller 2 msk god vitvinsvinäger + vatten
1 burk krossade tomater
½ dl grädde
1 dl klippt persilja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Hacka löken och låt den fräsa i matfettet tillsammans med dragon och gurkmeja i en låg, vid panna. Strö över mjölet och rör om. Späd med vin, tomaterna och grädden och låt det koka ihop.
Skär fiskblocket i ca 2 cm stora bitar. Salta och peppra fisken. Lägg fisk och persilja i såsen och låt koka 6 - 10 minuter tills fisken är ogenomskinlig. Smaka av med ev mer dragon, salt och peppar.
Pressad potatis eller ris är gott till och gärna en sallad.
En utsökt fiskrätt, som går fort att laga.
4 personer
400 g torskfilé
1 dl hackad gul lök
2 msk smör eller margarin
1 tsk gurkmeja
1½ tsk dragon
2 msk vetemjöl
2 dl vitt vin
eller 2 msk god vitvinsvinäger + vatten
1 burk krossade tomater
½ dl grädde
1 dl klippt persilja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Hacka löken och låt den fräsa i matfettet tillsammans med dragon och gurkmeja i en låg, vid panna. Strö över mjölet och rör om. Späd med vin, tomaterna och grädden och låt det koka ihop.
Skär fiskblocket i ca 2 cm stora bitar. Salta och peppra fisken. Lägg fisk och persilja i såsen och låt koka 6 - 10 minuter tills fisken är ogenomskinlig. Smaka av med ev mer dragon, salt och peppar.
Pressad potatis eller ris är gott till och gärna en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar