måndag 2 november 2015

Torsk i välkryddad sås

TORSK I VÄLKRYDDAD SÅS

En utsökt fiskrätt, som går fort att laga.

4 personer

400 g torskfilé
1 dl hackad gul lök
2 msk smör eller margarin
1 tsk gurkmeja
1½ tsk dragon
2 msk vetemjöl
2 dl vitt vin
eller 2 msk god vitvinsvinäger + vatten
1 burk krossade tomater
½ dl grädde
1 dl klippt persilja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar


Hacka löken och låt den fräsa i matfettet tillsammans med dragon och gurkmeja i en låg, vid panna. Strö över mjölet och rör om. Späd med vin, tomaterna och grädden och låt det koka ihop.

Skär fiskblocket i ca 2 cm stora bitar. Salta och peppra fisken. Lägg fisk och persilja i såsen och låt koka 6 - 10 minuter tills fisken är ogenomskinlig. Smaka av med ev mer dragon, salt och peppar.

Pressad potatis eller ris är gott till och gärna en sallad.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar