onsdag 4 november 2015

Pasta med svamp, rimmat fläsk och parmesan

PASTA MED SVAMP, RIMMAT FLÄSK OCH PARMESAN

Svamp är härligt gott till pasta. Med sälta från rimmat fläsk och parmesanost kommer smakerna fram fint.

4 personer

250 g rimmat skivat sidfläsk
250 g blandad svamp, t ex kantareller,
karljohan och champinjoner
1 gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
300 g pasta
2 msk timjan
50 g flagad parmesan
salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:
150 g blandad sallad


Skär fläsket i ½ cm breda strimlor. Stek det knaprigt i en stekpanna och låt rinna av på hushållspapper. Rensa och skär svampen i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Stek svamp och lök ca 5 minuter i fettet efter fläsket. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda pastan med svampblandningen och fläsket och strö över timjan och flagad parmesan. Servera med sallad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar