PASTA MED SVAMP, RIMMAT FLÄSK OCH PARMESAN
Svamp är härligt gott till pasta. Med sälta från rimmat fläsk och parmesanost kommer smakerna fram fint.
4 personer
250 g rimmat skivat sidfläsk
250 g blandad svamp, t ex kantareller,
karljohan och champinjoner
1 gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
300 g pasta
2 msk timjan
50 g flagad parmesan
salt, nymald svartpeppar
Tillbehör:
150 g blandad sallad
Skär fläsket i ½ cm breda strimlor. Stek det knaprigt i en stekpanna och låt rinna av på hushållspapper. Rensa och skär svampen i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Stek svamp och lök ca 5 minuter i fettet efter fläsket. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda pastan med svampblandningen och fläsket och strö över timjan och flagad parmesan. Servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar