onsdag 4 november 2015

Dagens recept: Stekt ris med kyckling och ägg

STEKT RIS MED KYCKLING OCH ÄGG

Stekt ris kan även lagas på råris och man kan också blanda olika rissorter. Har du en rest av kokt ris är det här en perfekt rätt att ta tillvara resterna!

4 personer

9 dl kallt, kokt ris
½ grillad kyckling
½ purjolök
1 klyfta vitkål
4 ägg
½ dl asiatisk fisksås
rapsolja, salt

Tillbehör:
ca 1 dl stark chilisås, t ex
sriracha eller sweet chili


Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Ansa och strimla purjolök och vitkål och fräs detta i 1 msk olja ca 3 minuter. Blanda i kycklingen och krydda med ½ tsk salt.

Stek riset i 2 msk olja tills det börjar få färg. Vispa upp äggen och blanda ned i riset under omrörning. Häll över fisksåsen och ta pannan från värmen. Blanda i kycklingfräset och servera genast med stark chilisås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar