STEKT RIS MED KYCKLING OCH ÄGG
Stekt ris kan även lagas på råris och man kan också blanda olika rissorter. Har du en rest av kokt ris är det här en perfekt rätt att ta tillvara resterna!
4 personer
9 dl kallt, kokt ris
½ grillad kyckling
½ purjolök
1 klyfta vitkål
4 ägg
½ dl asiatisk fisksås
rapsolja, salt
Tillbehör:
ca 1 dl stark chilisås, t ex
sriracha eller sweet chili
Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Ansa och strimla purjolök och vitkål och fräs detta i 1 msk olja ca 3 minuter. Blanda i kycklingen och krydda med ½ tsk salt.
Stek riset i 2 msk olja tills det börjar få färg. Vispa upp äggen och blanda ned i riset under omrörning. Häll över fisksåsen och ta pannan från värmen. Blanda i kycklingfräset och servera genast med stark chilisås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar