söndag 1 november 2015

Het korvgryta med kokosmjölk

HET KORVGRYTA MED KOKOSMJÖLK

En variant av familjeklassikern Korv Stroganoff med het chorizo, chili, citrongräs och kokosmjölk. Välj stark ajvar för ännu mer hetta.

4 portioner

4 portioner ris
300 g chorizo
1 gul paprika
4 salladslökar
1 tumstor bit ingefära
½ röd chili
1 citrongräs
2 dl mild ajvar
1 burk kokosmjölk, ca 400 g
1 kruka basilika


Sätt igång riskoket.

Skär korven i slantar, kärna ur paprikan och skär den i bitar. Skiva det vita på salladslökarna och fräs allt tillsammans i en skvätt olja tills det får litet färg. Skala och finhacka ingefäran och finhacka chilin. Dela citrongräset på längden och hacka sönder den träiga roten. Tillsätt allt till korvblandningen tillsammans med ajvar och kokosmjölk. Låt koka ihop några minuter.

Strimla basilikan och det gröna på salladslöken och rör ned innan grytan serveras tillsammans med riset.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar