FRANSKA KOTLETTER MED TOMATSALLAD
Kombinationen av senap och vitlök ger denna rätt en fransk touche.
4 personer
600 g benfri kotlettrad i bit
smör eller margarin
salt, nymald svartpeppar
Sås:
2 dl lätt crème fraîche
½ dl torrt vitt vin
1 msk senap, gärna dijonsenap
1 vitlöksklyfta
½ dl hackad bladpersilja
Tillbehör:
1 kg potatis
4 tomater
Skala potatisen och skär den i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
Skär köttet i fyra skivor. Platta ev ut dem med handen. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Stek kotletterna i 1 msk smör eller margarin ca 2 minuter på varje sida. Lyft upp dem och lägg dem på en tallrik.
Sås:
Skölj ur stekpannan. Häll i crème fraîche och tillsätt vin, senap, pressad vitlök och persilja. Låt koka upp under omrörning. Lägg i kotletterna med köttsaften och låt dem koka i såsen 2 - 3 minuter.
Häll av potatisen och pressa den. Skiva tomaterna och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Servera kotletterna med sås, potatis och tomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar