söndag 29 november 2015

Dagens recept: Senapsslungad brysselkål

DAGENS RECEPT 15-11-26


SENAPSSLUNGAD BRYSSELKÅL

Det är alltid kul med litet variation på brysselkålen, som jag alltid älskat. Men den får inte vara kokt för länge så den blir mosig, den ska vara lite "al dente"!

8 bufféportioner

500 g brysselkål
25 g smör eller margarin
1½ dl vispgrädde
1½ msk skånsk grov senap
flingsalt
nymald peppar
1 liten rödlök


Ansa brysselkålen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Känn med provsticka, det är viktigt att den inte blir överkokt. Låt rinna av.

Smält matfettet i en stekpanna och häll på grädden när smöret puttrar men fortfarande är ljust. Koka upp och sänk värmen. Låt grädden koka ihop på svag värme ca 5 minuter. Blanda i senap. Krydda med salt och peppar och vänd ned brysselkålen.

Häll upp i en skål och strö över hackad rödlök.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar