söndag 29 november 2015

Dagens recept: Jordgubbs- och melongazpacho

DAGENS RECEPT 15-11-27


JORDGUBBS- OCH MELONGAZPACHO

Gazpachon ska smaka friskt, med litet sötma och hetta. Du kan behöva laborera litet med mängderna beroende på hur söta jordgubbarna och melonen är och hur het chili du valt. Smaka dig fram!

4 personer

Soppa:
Ca 200 g jordgubbar
1/4 liten vattenmelon
1 - 2 vitlöksklyftor
ca 1 röd chilifrukt
ca ½ dl citronmelissblad
(kan bytas ut mot mynta eller
basilika)
1 nypa salt

Tillbehör:
1 liten rödlök, finhackad
ca 10 cm gurka, fint tärnad
4 - 6 färska jordgubbar, tärnade
ca 100 g fetaost


Skölj, ansa och dela jordgubbarna. Skär av skalet på melonen och skär fruktköttet i mindre bitar. Skala och riv vitlöksklyftorna. Ansa chilin och skär den i mindre bitar.

Mixa alla ingredienser till soppan i en blender eller matberedare. Provsmaka. Servera gazpachon med tillbehören.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar