tisdag 10 november 2015

Dagens recept: Rotsaksrårakor med ostkräm

DAGENS RECEPT 15-11-10


ROTSAKSRÅRAKOR MED OSTKRÄM

1 person

1 medelstor potatis
1 morot
½ palsternacka
1 ägg
1 liten vitlöksklyfta
salt, peppar
smör eller margarin till stekning

Ostkräm:
1 msk crème fraîche
1 msk riven parmesan
dijonsenap


Skala rotsakerna och riv dem grovt. Pressa vätskan ur potatisraspet. Blanda rotsakerna med ägget och riv i vitlöken. Salta och peppra. Hetta upp matfett i en stekpanna, klicka i rotsaksröran och forma till biffar. Stek dem gyllenbruna på båda sidor.

Blanda crème fraîche och parmesan och smaka av med litet senap och salt.

Servera rårakorna nystekta med t ex kassler och gärna något grönt på toppen, eller låt detta bli veckans vegetariska!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar