måndag 9 november 2015

Dagens recept: Laxfärsbiff med pepparrotssås

DAGENS RECEPT 15-11-09


LAXFÄRSBIFF MED PEPPARROTSSÅS

Riktigt fräscht blir det när man gör egna laxfärsbiffar och smaksätter med lime, senap och vitlök.

4 personer

600 g lax
3/4 dl ströbröd
1 ägg
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
rivet skal av 1 lime
1 dl grädde
salt, peppar
smör eller margarin till stekning

Sås:
2 dl crème fraîche
1 dl färskriven pepparrot
saft av 1 lime
5 cm gurka


Skär laxen i bitar och lägg i en matberedare. Tillsätt ströbröd och kör laxen till en färs. Sänk hastigheten till lägsta och tillsätt ägget. Riv löken fint och blanda ned i färsen tillsammans med pressad vitlök, senap, limeskal och grädde. Salta och peppra.

Sås:
Blanda crème fraîche med pepparrot och limesaft. Skala gurkan och skär den i små tärningar. Blanda ned gurkan i crème fraîche-blandningen.

Forma färsen till åtta biffar och stek på medelvärme i matfett ca 3 minuter på varje sida. Servera laxfärsbiffarna med såsen och grönsaker som du tycker om.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar