DAGENS RECEPT 15-11-08
KYCKLING- OCH RISGRYTA
Superlättlagad rätt som passar bra i matlåda om det blir något över. Chorizon är smaksatt med chili, som passar bra till kycklingens milda kött.
4 personer
600 kycklingfilé
1 gul lök
50 g chorizosalami, tunnskivad
3 dl ris
2 hönsbuljongtärningar
1 fp kokta röda linser, 285 g
olja
salt, nymald svartpeppar
Tillbehör:
2 dl ajvar relish
1 kruka timjan
Skär kycklingen i ca 4 cm stora bitar. Skala och finhacka löken. Strö 1 tsk salt och 2 krm peppar på kycklingbitarna och bryn dem på hög värme i ½ msk olja i en gryta ca 2 minuter. Låt chorizon steka med ca 1 minut. Ta upp kyckling och korv ur grytan och lägg i löken. Låt den fräsa ca 1 minut. Blanda ned riset och fräs ca 1 minut.
Smula ned buljongtärningarna och häll på 5 dl vatten. Lägg tillbaka kyckling och korv i grytan. Rör om och låt sjuda under lock ca 15 minuter.
Skölj linserna i ett durkslag. Blanda ned dem i grytan och låt allt bli varmt. Servera grytan med timjan och ajvar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar