DAGENS RECEPT 15-11-07
FISKGRATÄNG MED SKOGSCHAMPINJONER
Prästosten smälter ned fint och ger yta åt gratängen. Det går även bra att använda annan vit fisk.
4 personer
500 g sejfilé
250 g svamp, t ex skogschampinjoner
2 vitlöksklyftor
2 dl + 2 dl matlagningsgrädde
1 msk maizena
1 dl riven prästost
800 g mjölig potatis
400 g brysselkål
olja, salt
Sätt ugnen på 225°. Strö 1 tsk salt på fisken och lägg den i en ugnssäker form.
Ansa och skiva svampen. Fräs den i 2 msk olja ca 5 minuter. Skala och finhacka vitlöken och låt den steka med svampen när ca 2 minuter återstår. Krydda med ½ tsk salt. Häll på 2 dl grädde och låt koka ca 2 minuter. Blanda ut maizenan med litet vatten och rör ned i såsen. Koka upp och häll svampblandningen över fisken. Strö över osten och tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna och ånga av. Pressa den genom en potatispress och vispa ned 2 dl grädde. Krydda med 1 tsk salt.
Ansa och koka brysselkålen mjuk i lättsaltat vatten. Servera den till fisken och potatismoset.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar