fredag 6 november 2015

Lyxcarbonara lagad i ugn

LYXCARBONARA LAGAD I UGN

Du kan ersätta grädde och parmesan med mjölk och vanlig riven ost.

4 portioner kokt pasta av en sort du gillar
1 pkt bacon, 140 g
½ msk smör eller margarin
salt, peppar
2 dl färskriven parmesan
1 msk matolja
3 dl vispgrädde
2 ägg

Garnering:
2 - 3 msk hackad persilja
1 dl färskriven parmesan


Sätt ugnen på 200°. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Skär baconet i breda strimlor och fräs i matfettet i en stekpanna medan pastan kokar, ca 3 minuter. Häll av pastan och blanda den med baconstrimlorna i pannan. Salta, peppra och blanda i parmesan.

Fördela blandningen i 4 oljade, ugnssäkra portionsformar. Ringla över grädden blandad med äggen och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter. Toppa med persilja och parmesan och servera med en sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar