DAGENS RECEPT 15-11-06
BAKAD BLÅBÄRSGRÖT MED CITRON
Gröt går att göra i ugnen också - pröva den här goda med blåbär och rivet citronskal! En lyxig inledning på helgen kanske?
6 portioner
3 dl havregryn
5 dl mandelmjölk eller vanlig mjölk
2 ägg
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1 krm äkta vaniljpulver
1 msk rivet citronskal
1 msk agavesirap eller flytande honung
1½ dl frysta blåbär
Topping och servering:
1 msk råsocker till garnering
mandelmjölk, vanlig mjölk eller naturell yoghurt
Sätt ugnen på 200°.
Vispa ihop havregryn med mjölk, ägg och resten av ingredienserna (utom blåbären) i en skål. Häll det i en smord ugnsform som mäter ca 30 x 20 cm. Fördela blåbären över ytan. Baka mitt i ugnen ca 25 minuter.
Strö på litet råsocker och servera med ditt val av mjölk eller med en klick yoghurt.
BAKAD BLÅBÄRSGRÖT MED CITRON
Gröt går att göra i ugnen också - pröva den här goda med blåbär och rivet citronskal! En lyxig inledning på helgen kanske?
6 portioner
3 dl havregryn
5 dl mandelmjölk eller vanlig mjölk
2 ägg
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1 krm äkta vaniljpulver
1 msk rivet citronskal
1 msk agavesirap eller flytande honung
1½ dl frysta blåbär
Topping och servering:
1 msk råsocker till garnering
mandelmjölk, vanlig mjölk eller naturell yoghurt
Sätt ugnen på 200°.
Vispa ihop havregryn med mjölk, ägg och resten av ingredienserna (utom blåbären) i en skål. Häll det i en smord ugnsform som mäter ca 30 x 20 cm. Fördela blåbären över ytan. Baka mitt i ugnen ca 25 minuter.
Strö på litet råsocker och servera med ditt val av mjölk eller med en klick yoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar