DAGENS RECEPT 15-11-11
HET PASTASÅS MED SPENAT
HET PASTASÅS MED SPENAT
Låt såsen koka ihop ordentligt så får du en fantastisk pastamåltid utan vare sig större arbetsinsats eller djupdykning i plånboken.
2 personer
2 portioner pasta
Sås:
1 burk krossade tomater, 400 g
ca 50 g djupfryst spenat
½ grönsaksbuljongtärning
knappt 1/3 färsk, finhackad chilifrukt
1 pressad vitlöksklyfta
½ - 1 msk balsamvinäger
svartpeppar
Topping:
½ - 1 pkt bacon, 140 g
Blanda ingredienserna till pastasåsen i en tjockbottnad gryta. Låt sjuda ihop utan lock 20 - 30 minuter till en lagom tjock pastasås. Späd eventuellt med litet vatten. Rör med jämna mellanrum så att det inte bränns vid i botten.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Strimla baconskivorna och knaperstek på medelvärme. Låt rinna av på hushållspapper.
Servera pastan i djupa tallrikar. Skeda över såsen och toppa med baconstrimlorna. Grönsallad är gott till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar