onsdag 11 november 2015

Dagens recept: Het pastasås med spenat

DAGENS RECEPT 15-11-11


HET PASTASÅS MED SPENAT

Låt såsen koka ihop ordentligt så får du en fantastisk pastamåltid utan vare sig större arbetsinsats eller djupdykning i plånboken.

2 personer

2 portioner pasta

Sås:
1 burk krossade tomater, 400 g
ca 50 g djupfryst spenat
½ grönsaksbuljongtärning
knappt 1/3 färsk, finhackad chilifrukt
1 pressad vitlöksklyfta
½ - 1 msk balsamvinäger
svartpeppar

Topping:
½ - 1 pkt bacon, 140 g


Blanda ingredienserna till pastasåsen i en tjockbottnad gryta. Låt sjuda ihop utan lock 20 - 30 minuter till en lagom tjock pastasås. Späd eventuellt med litet vatten. Rör med jämna mellanrum så att det inte bränns vid i botten.

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Strimla baconskivorna och knaperstek på medelvärme. Låt rinna av på hushållspapper.

Servera pastan i djupa tallrikar. Skeda över såsen och toppa med baconstrimlorna. Grönsallad är gott till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar