DAGENS RECEPT 15-11-20
MANDELLAX MED CITRONSÅS
4 portioner
4 portionsbitar laxfilé
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm peppar
30 g flagad mandel
1 msk sesamfrön
Citronsås:
4 dl mjölk
2 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk vetemjöl
2 krm salt
1 msk pressad citron
rivet skal av 1 citron
Bryn fisken runt om. Salta och peppra. Lägg den i en ugnsform och strö över mandel och sesamfrön. Sätt in i 200° ca 10 minuter tills fisken är klar.
Vispa ned alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka upp under omrörning och sjud 3 minuter.
Servera laxen med broccoli, citronsås, kokta morötter och ris.
MANDELLAX MED CITRONSÅS
4 portioner
4 portionsbitar laxfilé
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm peppar
30 g flagad mandel
1 msk sesamfrön
Citronsås:
4 dl mjölk
2 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk vetemjöl
2 krm salt
1 msk pressad citron
rivet skal av 1 citron
Bryn fisken runt om. Salta och peppra. Lägg den i en ugnsform och strö över mandel och sesamfrön. Sätt in i 200° ca 10 minuter tills fisken är klar.
Vispa ned alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka upp under omrörning och sjud 3 minuter.
Servera laxen med broccoli, citronsås, kokta morötter och ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar