DAGENS RECEPT 15-11-19
ITALIENSK TOMATSOPPA MED OSTKRÄM
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1½ msk vetemjöl
400 g passerade tomater
2 tärningar grönsaksbuljong +
8 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk torkad basilika
eller 2 msk hackad, färsk
salt, svartpeppar
Mascarponekräm:
1 dl turkisk yoghurt eller lätt crème fraîche
1 pressad vitlöksklyfta
Blanda krämen. Hacka löken och fräs den i olja. Tillsätt vetemjöl och blanda. Häll i tomater, buljongtärningar och vatten. Sjud 5 minuter. Tillsätt grädden och smaka av med basilika, salt och peppar.
Servera soppan med mascarponekräm och bröd.
ITALIENSK TOMATSOPPA MED OSTKRÄM
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1½ msk vetemjöl
400 g passerade tomater
2 tärningar grönsaksbuljong +
8 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk torkad basilika
eller 2 msk hackad, färsk
salt, svartpeppar
Mascarponekräm:
1 dl turkisk yoghurt eller lätt crème fraîche
1 pressad vitlöksklyfta
Blanda krämen. Hacka löken och fräs den i olja. Tillsätt vetemjöl och blanda. Häll i tomater, buljongtärningar och vatten. Sjud 5 minuter. Tillsätt grädden och smaka av med basilika, salt och peppar.
Servera soppan med mascarponekräm och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar