DAGENS RECEPT 15-11-21
KRYDDIG ÄPPELKOMPOTT I GLAS
4 portioner
1 - 1½ dl äppeljuice
3 msk socker
1 - 2 krm stötta kardemummakärnor
1 kanelstång
saft av ½ citron
ca 5 syrliga äpplen
2 - 3 dl vispgrädde
äpple till garnering
Sjud upp juicen med socker, kryddor och citronsaft. Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Lägg ned äpplena i lagen och sjud på försiktig värme tills de mjuknat, men inte så länge att de blir mos. Låt svalna.
Ta bort kanelstången. Fördela kompotten i fyra glas och spritsa vispad grädde på toppen eller servera den i en skål bredvid. Servera med en tunn äppelklyfta på toppen.
KRYDDIG ÄPPELKOMPOTT I GLAS
4 portioner
1 - 1½ dl äppeljuice
3 msk socker
1 - 2 krm stötta kardemummakärnor
1 kanelstång
saft av ½ citron
ca 5 syrliga äpplen
2 - 3 dl vispgrädde
äpple till garnering
Sjud upp juicen med socker, kryddor och citronsaft. Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Lägg ned äpplena i lagen och sjud på försiktig värme tills de mjuknat, men inte så länge att de blir mos. Låt svalna.
Ta bort kanelstången. Fördela kompotten i fyra glas och spritsa vispad grädde på toppen eller servera den i en skål bredvid. Servera med en tunn äppelklyfta på toppen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar