fredag 27 november 2015

Dagens recept: Falugratäng

DAGENS RECEPT 15-11-22


FALUGRATÄNG

4 portioner

4 portioner valfri kokt pasta
1 hackad gul lök
1 fint riven vitlöksklyfta
smör, margarin eller olja till stekning
2 chorizokorvar
400 g falukorv
2 burkar krossade tomater à 400 g
ca 1 msk röd balsamvinäger
salt, peppar
ca 1 kruka basilika
ca 150 g kärnfria svarta oliver
ca 100 g riven ost


Fräs lök och vitlök mjukt i matfett. Dela chorizokorvarna på längden och skrapa ur innehållet. Lägg smulet i pannan. Skär skivad falukorv i kvartar och lägg i pannan, fräs allt några minuter och häll i de krossade tomaterna. Puttra samman, smaka av med balsamvinäger och kryddor till en stark röra.

Blanda med pasta, oliver och grovhackad basilika. Spara litet till garnering. Häll upp i en smord form, strö över riven ost och gratinera i 225° ca 15 - 20 minuter. Servera med ris eller potatis och en god sallad.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar