fredag 13 november 2015

Dagens recept: Blomkålsgratäng med sidfläsk

DAGENS RECEPT 15-11-13


BLOMKÅLSGRATÄNG MED SIDFLÄSK

En enkel gratäng som inte kräver någon béchamelsås!

2 medelstora blomkålshuvuden
100 g rökt sidfläsk
1 vitlöksklyfta
olivolja till stekning
1 msk finhackad färsk rosmarin
2 dl crème fraîche
2 dl mjölk
150 g grovriven Västerbottenost

Garnering:
hackad persilja


Sätt ugnen på 225°.

Dela blomkålen i mindre buketter och koka i saltat vatten 5 minuter. Lägg den i en smord ugnsform. Tärna fläsket och finhacka vitlöken. Fräs den i litet olivolja tillsammans med rosmarin tills fläsket börjar bli knaprigt. Fördela blandningen över blomkålen.

Vispa ihop crème fraîche, mjölk och ost, men spara litet av osten. Häll såsen över blomkålen och strö över ost. Gratinera i mitten av ugnen 25 - 30 minuter tills det fått fin färg. Strö över persilja och servera gärna med min absoluta favorit - en tomatsallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar