söndag 1 november 2015

Citrusrostad kyckling

CITRUSROSTAD KYCKLING

Tillaga kycklingen i ugnen, så blir den extra saftig. Här får den fin smak av citron, apelsin och litet chili.

4 personer

1 kg kycklingben
salt, peppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk chiliflakes
1 citron
1 liten apelsin
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 - 3 kvistar färsk rosmarin
3 dl hönsbuljong
½ dl olivolja

Sås:
2 dl crème fraîche
2 msk majonnäs
1 tsk sambal oelek
rivet skal av ½ citron
1 - 2 pressade vitlöksklyftor


Sätt ugnen på 200°.

Krydda kycklingbenen med salt, peppar, paprikapulver och chiliflakes och lägg dem i en eldfast form. Skär citrusfrukterna i skivor. Skala och skiva lök och vitlök. Stick ned citrusskivorna mellan kycklingbenen tillsammans med rosmarin, vitlök och lök. Häll på buljongen, ringla över olivolja och sätt in formen i ugnen ca 25 minuter.

Blanda ingredienserna till såsen under tiden.

Servera kycklingen med såsen och ugnsbakade potatisklyftor - plus en sallad förstås ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar