lördag 31 oktober 2015

Het ugnskyckling med paprikasås

HET UGNSKYCKLING MED PAPRIKASÅS

Mango chutney och sweet chilisås ger exotisk smak åt kycklingrätten. Den som gillar hetta blandar extra mycket sambal oelek i såsen.

8 portioner

8 kycklingfiléer
1½ msk frysta provensalska kryddor
eller annan örtblandning
3 pressade vitlöksklyftor
olivolja att steka i
salt, svartpeppar
2 hackade rödlökar
3 strimlade paprikor i olika färger
1 - 2 tsk sambal oelek
8 dl mellangrädde eller matlagningsgrädde
1 dl mangochutney
3 msk sweet chilisås
2 grönsaksbuljongtärningar
30 - 75 g parmesanost

Tillbehör:
kokt ris


Sätt ugnen på 225°. Torka kycklingfiléerna med hushållspapper och gnid in dem med örtkryddblandningen och hälften av vitlöken. Bryn filéerna lätt i olja så att de får fin färg och krydda med salt och peppar.

Lägg de brynta filéerna i en smord ugnsform och stek dem färdiga i ugnen 15 - 20 minuter så att de blir genomstekta.

Fräs under tiden lök, paprika och resten av vitlöken i olja. Tillsätt sambal oelek och slå på grädde, mango chutney, sweet chilisås och smulade buljongtärningar. Låt såsen koka upp under omrörning och puttra några minuter. Rör i osten och smaka av med salt och peppar.

Häll såsen över den färdiga kycklingen och servera med kokt ris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar