HET UGNSKYCKLING MED PAPRIKASÅS
Mango chutney och sweet chilisås ger exotisk smak åt kycklingrätten. Den som gillar hetta blandar extra mycket sambal oelek i såsen.
8 portioner
8 kycklingfiléer
1½ msk frysta provensalska kryddor
eller annan örtblandning
3 pressade vitlöksklyftor
olivolja att steka i
salt, svartpeppar
2 hackade rödlökar
3 strimlade paprikor i olika färger
1 - 2 tsk sambal oelek
8 dl mellangrädde eller matlagningsgrädde
1 dl mangochutney
3 msk sweet chilisås
2 grönsaksbuljongtärningar
30 - 75 g parmesanost
Tillbehör:
kokt ris
Sätt ugnen på 225°. Torka kycklingfiléerna med hushållspapper och gnid in dem med örtkryddblandningen och hälften av vitlöken. Bryn filéerna lätt i olja så att de får fin färg och krydda med salt och peppar.
Lägg de brynta filéerna i en smord ugnsform och stek dem färdiga i ugnen 15 - 20 minuter så att de blir genomstekta.
Fräs under tiden lök, paprika och resten av vitlöken i olja. Tillsätt sambal oelek och slå på grädde, mango chutney, sweet chilisås och smulade buljongtärningar. Låt såsen koka upp under omrörning och puttra några minuter. Rör i osten och smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över den färdiga kycklingen och servera med kokt ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar