lördag 31 oktober 2015

Tomatpasta med basilika

TOMATPASTA MED BASILIKA

4 portioner

500 g cocktailtomater
2 msk olivolja till stekning
1 - 2 krm salt
1 msk råsocker
20 oliver
saft av 1 liten citron
plockade blad från 2 - 3 basilikakvistar
2 - 3 msk raps- eller majsolja
4 portioner pasta, t ex spaghetti
1 dl riven parmesan
peppar


Nagga tomaterna med en gaffel och fräs dem i olivoljan i en teflonpanna ca 3 minuter. Krydda med salt och socker (en gnutta socker tar fram den bästa tomatsmaken) och fräs ca 1 minut. Rör om då och då. Blanda i oliverna och pressa över citronsaften. Koka upp och håll varmt.

Fräs basilikabladen i rapsoljan ca 1 minut eller tills de blir genomskinliga. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.

Servera pastan med tomatsåsen i varma skålar. Toppa med basilikabladen och smulad parmesan. Avsluta med litet peppar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar