DAGENS RECEPT 15-10-30
MEXIKANSK KÖTTFÄRSSOPPA
MEXIKANSK KÖTTFÄRSSOPPA
Servera den här läckert kryddade soppan med bröd eller knapriga tortillachips.
4 personer
400 g nötfärs
1 msk raps- eller olivolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk malen spiskummin
½ tsk chiliflakes
1 burk krossade tomater, ca 400 g
7 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 burk majs, 340 g
salt, peppar
Till servering:
1 avocado
100 g babyplommontomater
1 kruka färsk koriander
Fräs färsen i oljan i en gryta på medelhög värme tills den börjar brynas. Pressa i vitlöken och fräs några sekunder. Rör i resten av ingredienserna förutom majsen, koka upp och låt sedan soppan puttra under lock 15 minuter. Rör i majsen och sjud ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar.
Servera med tärnad avocado, delade tomater och korianderblad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar