måndag 26 oktober 2015

Värmande vegocurry med kikärter

VÄRMANDE VEGOCURRY MED KIKÄRTER

När iskalla vindar biter vill vi trösta oss med värmande mat. Då är den här grytan perfekt! Den var inskickad till ICA-Kuriren av Ulla Troeng och blev Läsarfavorit.

4 portioner

1 lök
1 morot
½ squash, ca 175 g
olja att steka i
1½ msk currypulver
1 pkt kikärter, 760 g sammanlagt
2½ dl havregrädde
salt
1 näve färsk spenat
5 cocktailtomater
nykokt ris


Skala och hacka löken, skala och fintärna moroten och tärna squashen. Fräs grönsakerna i olja tills de är mjuka, ca 4 minuter. Tillsätt curry. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Rör ned dem tillsammans med havregrädden och låt puttra 5 minuter. Smaka av med litet salt.

Skölj spenaten och dela på de största bladen. Halvera tomaterna. Lägg spenat och tomater i grytan och servera med ris.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar