VÄRMANDE VEGOCURRY MED KIKÄRTER
När iskalla vindar biter vill vi trösta oss med värmande mat. Då är den här grytan perfekt! Den var inskickad till ICA-Kuriren av Ulla Troeng och blev Läsarfavorit.
4 portioner
1 lök
1 morot
½ squash, ca 175 g
olja att steka i
1½ msk currypulver
1 pkt kikärter, 760 g sammanlagt
2½ dl havregrädde
salt
1 näve färsk spenat
5 cocktailtomater
nykokt ris
Skala och hacka löken, skala och fintärna moroten och tärna squashen. Fräs grönsakerna i olja tills de är mjuka, ca 4 minuter. Tillsätt curry. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Rör ned dem tillsammans med havregrädden och låt puttra 5 minuter. Smaka av med litet salt.
Skölj spenaten och dela på de största bladen. Halvera tomaterna. Lägg spenat och tomater i grytan och servera med ris.
När iskalla vindar biter vill vi trösta oss med värmande mat. Då är den här grytan perfekt! Den var inskickad till ICA-Kuriren av Ulla Troeng och blev Läsarfavorit.
4 portioner
1 lök
1 morot
½ squash, ca 175 g
olja att steka i
1½ msk currypulver
1 pkt kikärter, 760 g sammanlagt
2½ dl havregrädde
salt
1 näve färsk spenat
5 cocktailtomater
nykokt ris
Skala och hacka löken, skala och fintärna moroten och tärna squashen. Fräs grönsakerna i olja tills de är mjuka, ca 4 minuter. Tillsätt curry. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Rör ned dem tillsammans med havregrädden och låt puttra 5 minuter. Smaka av med litet salt.
Skölj spenaten och dela på de största bladen. Halvera tomaterna. Lägg spenat och tomater i grytan och servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar