torsdag 22 oktober 2015

Turkiska squashplättar

TURKISKA SQUASHPLÄTTAR

I Turkiet äter man mycket grönsaker och de här plättarna, som innehåller bl a squash, är mycket populära. De är lätta att steka eftersom smeten är ganska fast.

6 - 8 personer

1 kg squash
2 stora gula lökar
2 knippor dill
150 g fetaost
4 ägg
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
3 1/4 dl vetemjöl
majsolja till stekning


Skala lök och squash och riv fint eller kör i matberedare. Hacka dillen och finfördela osten. Blanda allt med ägg, salt, peppar och vetemjöl och rör om väl.

Värm oljan i en stekpanna och klicka ut små plättar som steks ett par minuter på varje sida tills plättarna har fin färg. Låt därefter plättarna rinna av på hushållspapper. Plättarna äts som de är, varma eller kalla som förrätt eller med litet kött som huvudrätt. En sallad till är alltid gott.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar