torsdag 22 oktober 2015

Gratinerade musselmackor

GRATINERADE MUSSELMACKOR

Det blir många smörgåsar av det här receptet, men de brukar gå åt utan problem!

16 smörgåsar

5 morötter
1 äpple
1 gul lök
1 grön paprika
2 dl crème fraîche
1 burk musslor, ca 250 g
½ - 1 tsk salt
16 formbrödsskivor
ca 100 g mjukost
200 g riven ost
3 tomater


Sätt ugnen på 200°.

Skala och riv morötterna grovt och lägg dem i en skål. Riv äpplet grovt och blanda det med morötterna. Hacka lök och paprika och blanda ned detta tillsammans med crème fraîche. Lägg i de väl avrunna musslorna och smaka av med salt.

Bred tunt med mjukost på brödet och fördela blandningen över. Strö över riven ost och överst en tomatskiva. Gratinera 15 minuter.

Servera gärna med en sallad.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar