fredag 30 oktober 2015

Rödbetsrakor med fetaost och myntayoghurt

RÖDBETSRAKOR MED FETAOST OCH MYNTAYOGHURT

Om blasten på rödbetorna är fräsch kan den fräsas med litet pressad vitlök och serveras till rökt fisk.

4 personer

500 g rödbetor
2 ägg
3 dl couscous
100 g fetaost
olja till stekning
salt, nymald svartpeppar

Myntayoghurt:
½ kruka mynta
2 dl turkisk yoghurt


Skala och grovriv rödbetorna. Blanda med ägg, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.

Yoghurt:
Hacka myntan och blanda den med yoghurt och 1 krm salt.

Stek rakor av rödbetssmeten i 2 msk olja på medelvärme, ca 4 minuter på varje sida. Smula över fetaosten. Servera de nystekta rakorna med couscous, myntayoghurt och gärna någon form av sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar