RÖDBETSRAKOR MED FETAOST OCH MYNTAYOGHURT
Om blasten på rödbetorna är fräsch kan den fräsas med litet pressad vitlök och serveras till rökt fisk.
4 personer
500 g rödbetor
2 ägg
3 dl couscous
100 g fetaost
olja till stekning
salt, nymald svartpeppar
Myntayoghurt:
½ kruka mynta
2 dl turkisk yoghurt
Skala och grovriv rödbetorna. Blanda med ägg, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.
Yoghurt:
Hacka myntan och blanda den med yoghurt och 1 krm salt.
Stek rakor av rödbetssmeten i 2 msk olja på medelvärme, ca 4 minuter på varje sida. Smula över fetaosten. Servera de nystekta rakorna med couscous, myntayoghurt och gärna någon form av sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar