RATATOUILLE MED ÄGG
Den här rätten lagas bäst i en stor stekpanna med höga kanter, i en vid kastrull eller i en sauteuse (typ traktörpanna).
4 personer
1 aubergine
1 zucchini
2 röda paprikor
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 burk körsbärstomater, ca 400 g
2 grönsaksbuljongtärningar
4 ägg
1 kruka basilika
olivolja
nymald svartpeppar
Tillbehör:
3 dl couscous
Skär aubergine och zucchini i ca 2 cm stora bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Stek grönsakerna i ca 3 msk olja i en stor stekpanna på hög värme under omrörning. Tillsätt tomater, buljongtärningar, 2 krm peppar och 1 dl vatten. Sänk värmen och låt sjuda ca 10 minuter utan lock.
Gör 4 fördjupningar i ratatouillen och knäck ned ett ägg i varje grop. Låt sjuda utan lock tills äggen stelnat, ca 10 minuter. Garnera med basilika och servera med couscous.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar