ASIATISKA BIFFAR MED GURKSALLAD
Det här är ett riktigt snabbt och smidigt sätt att få till de asiatiska smakerna till vardags.
4 personer
500 g skinn- och benfri laxfilé
1 ägg
2 msk riven ingefära
1 msk asiatisk fisksås
1 dl ströbröd
olja
socker
salt
nymald svartpeppar
Gurksallad:
1 gurka
1 röd chili, t ex spansk peppar
2 msk vitvinsvinäger
Tillbehör:
3 dl ris
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skär laxen i mindre bitar. Mixa den grovt i matberedare tillsammans med ägg, ingefära, fisksås och 1 krm peppar. Forma färsen till små biffar och vänd dem i ströbröd.
Sallad:
Skär gurkan i halvmånar. Kärna ur och finstrimla chilin. Blanda vinäger, 2 msk socker och 1 krm salt och tillsätt gurka och chili. Låt stå i rumstemperatur till servering.
Stek laxbiffarna i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Servera med gurksallad och ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar