KYCKLINGSALLAD MED BACON OCH ÄPPLE
Det här är en perfekt rätt att laga när du har kycklingkött över eller om du vill piffa till en färdiggrillad kyckling.
2 portioner
1 pkt bacon, 140 g
2 dl turkisk yoghurt
4 msk majonnäs
1 liten grovriven palsternacka, ca 75 g
1 tsk dijonsenap
½ - 1 msk curry
salt
300 g tillagat kycklingkött
1 stort tärnat äpple
1 knippe finskuren gräslök
Tillbehör:
blandade salladsblad
bröd, t ex rågbröd
Stek baconet sprött i panna och låt det sedan rinna av på hushållspapper. Rör samman yoghurt, majonnäs, palsternacka och senap. Smaka av med curry och salt. Skär kycklingköttet i mindre bitar och blanda ned det i såsen tillsammans med äpplet och det mesta av gräslöken.
Lägg upp grönsallad på ett fat tillsammans med kycklingröran och baconskivorna. Garnera med gräslök och servera gärna med salladsblad och grovt rågbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar