DAGENS RECEPT 15-10-30
HALLONSORBET MED HALLONSÅS
HALLONSORBET MED HALLONSÅS
4 - 6 portioner
500 g hallon, frysta och tinade
1 msk citronsaft
3 dl vatten
3 dl socker
1 msk glykos
1 äggvita
Hallonsås:
250 g hallon, frysta och tinade
3 msk vatten
2 msk socker
Tillbehör:
färska hallon
Mixa hallonen med stavmixer och blanda i citronsaft. Koka upp vatten, socker och glykos i en kastrull och låt det sjuda någon minut. Rör ned sockerlagen i bären och rör om.
Vispa äggvitan hård och blanda ned den i smeten. Rör tills smeten är jämn och klumpfri. Häll i en form, ca 1½ liter, och ställ in i frysen minst 5 timmar. Rör om då och då för att undvika att glassen kristalliseras.
Hallonsås:
Koka upp hallon, vatten och socker i en kastrull. Sila blandningen och låt den svalna eller servera den varm.
Gör kulor av sorbeten och servera den med hallonsås och hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar