FIN PLOMMONKOMPOTT I GLAS
Plommonkompott i bottnen och grädde, vaniljglass och hackad choklad på toppen. Njut av en riktigt härlig sensommardessert!
Ca 5 personer
500 g plommon
3/4 dl lönnsockersirap (cane syrup)
ev 2 msk ljus rom (kan uteslutas)
Servering:
3 dl vaniljglass
2 dl vispgrädde
25 g mörk choklad
kakaopulver
Kärna ur plommonen och skär i stora bitar. Lägg dem i en kastrull och ringla över sirapen. Värm upp blandningen under varsam omrörning och låt den sedan sjuda tills plommonen börjar mosa sig utan att de går alltför mycket sönder, ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och ställ åt sidan att svalna. Tillsätt ev rom och låt kompotten kallna.
Fördela den kalla fruktkompotten i glas. Toppa med vaniljglass och lättvispad grädde, garnera med hackad choklad och strö över litet kakaopulver.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar