tisdag 6 oktober 2015

Lättlagad ugnsfisk med ost och tomat

LÄTTLAGAD UGNSFISK MED OST OCH TOMAT

Genom att variera ingredienserna får rätten olika karaktär. Här är ett recept på en enkel variant. För festligare tillfällen kan man ta rödspätta, i stället för mjölk dubbla mängden grädde. Garnera gärna med litet räkor.

4 personer

500 g kolja eller torskfilé
½ msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
3/4 tsk salt
1 msk pressad citronsaft (½ liten citron)
2 msk hackad dill
2 dl riven ost, t ex Svecia
½ dl mjölk

Garnering:
2 - 3 tomater


Sätt ugnen på 225°.

Skölj fisken och låt den rinna av väl. Smöra en form med låg kant och strö vetemjöl över botten. Lägg fisken i formen, krydda med salt och droppa över citronsaft. Strö över dill och riven ost och häll på mjölken. Grädda mitt i ugnen tills fisken fått fin färg, ca 20 minuter.

Skär tomaterna i tärningar och strö över ytan. Mal ev över litet svartpeppar. Servera med t ex kokt potatis och sallad.

Om du använder fryst fisk kan du spola paketet med vatten så att det tinar något. Skär i drygt cm-tjocka skivor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar